POSLE OBUKA LAKŠE DO POSLA: U Jagodini pomažu nezaposlenima, u planu i onlajn kursevi

Z. GLIGORIJEVIĆ

01. 03. 2023. u 06:30

KAKO bi povećala mogućnost zapošljavanja što većeg broja nezaposlenih, jagodinska Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje realizuje novu obuku – za manikir i pedikir.

ПОСЛЕ ОБУКА ЛАКШЕ ДО ПОСЛА: У Јагодини помажу незапосленима, у плану и онлајн курсеви

Foto:Z.Gligorijević

Obuku, namenjenu osobama sa završenom osnovnom ili srednjom školom, pohađa 20 polaznica. Kroz 250 sati polaznice će, pore teorijske nastave, steći praktična iskustva u jednom od jagodinskih salona. Većina njih na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe u Jagodini su već više godina, pa se nada da će po završetku obuke lakše naći posao, jer su usluge manikira i pedikira veoma tražene, a ovo zanimanje omogućuje i samostali biznis, odnosno otvaranje vlastitih salona.

Ukoliko se odluče da samostalno započnu biznis, Nacionalna služba takođe može da ih podrži kroz subvencije za samozapošljavanje. Subvencija za samozapošljavanje iznosi 300 hiljada dinara.

Jagodinska Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje uspešno je realizovala i osnovnu informatičku obuku za 15 osoba sa invaliditetom koje su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

- Aktuelne su i dve onlajn obuke – za vođenje poslovnih knjiga i digitalni marketing. Onlajn obuka za vođenje poslovnih knjiga, kroz cikluse, biće realizovana do septembra. Njome će biti obuhvačeno 30 lica sa evidencije. Mogu da se prijave svi zainteresovani sa minimum trećim stepenom obrazovanja – navodi v.d. direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale u Jagodini Svetlana Mitrović.

Foto:Z.Gligorijević

Ona dodaje da svi koji se uključe u obuke ostvaruju pravo na mesečnu novčanu pomoć od 20 hiljada dinara i troškove prevoza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!