DRUŽENJE I RAZMENA ISKUSTAVA: Održani 37. "Zimski susreti učitelja" u Ribaru kod Jagodine

Z. GLIGORIJEVIĆ

28. 02. 2023. u 19:33

"ZIMSKI susreti učitelja“, 37. po redu, održani su po šesti put u Osnovnoj školi "Ljubiša Urošević" u Ribaru kod Jagodine.

ДРУЖЕЊЕ И РАЗМЕНА ИСКУСТАВА: Одржани 37. Зимски сусрети учитеља у Рибару код Јагодине

Foto:Z.Gligorijević

Događaju, koji su organizovali Društvo učitelja Jagodina i Savez učitelja Republike Srbije, odazvalo se oko 120 prosvetnih radnika iz Jagodine, Despotovca, Svilajnca i Rekovca. Prosvetni radnici su bili u prilici da se druže i razmenjuju iskustva uživo posle dve godine pauze zbog pandemije korona virusa.

- Veoma smo se obradovali ponovnom susretu. Sada smo bili u prilici ne samo da se vidimo i razmenimo iskustva, već i da se vidimo sa više izdavača najnovijih udžbenika. Željno smo iščekivali ovaj susret – rekao je Ivan Milovanović, predsednik Društva učitelja Jagodina.

Ana Mladenović, potpresednica Saveza učitelja Republike Srbije, dodala je da su ovakvi susreti izuzetno značajni, prvenstveno zbog susreta uživo, ali i zbog stručnog usavršavanja i napredovanja nas, prosvetnih radnika. Svesni smo da se u današnje vreme promene dešavaju brzo i u obavezi smo da ih ispratimo, a to nam upravo omogućava stručno usavršavanje – ocenila je Ana Mladenović.

Foto:Z.Gligorijević

Biljana Milošević, profesor razredne nastave u OŠ „Ljubiša Urošević“ u Ribaru, koja na susretima učitelja učestvuje preko 30 godina, kazala je da je to divna prilika da se sreću sa kolegama iz drugih škola i da razmenjuju iskustva, kao i da od predavača uvek nauče nešto novo.

- Naša škola je veoma funkcionalna, a njena infrastruktura može da podrži ovakve skupove. Čast mi je i zadovoljstvo što Društvo učitelja Jagodine i Savez učitelja Srbije ukazuju poverenje našoj školi i nastavnicima, a mi se trudimo da budemo dobri domaćini, onako kako se inače radi u gradu Jagodini – izjavila je Gordana Zlatanović, direktorka OŠ „Ljubiša Urošević“ u Ribaru.

Foto:Z.Gligorijević

Foto:Z.Gligorijević

Na štandovima u holu škole bili su predstavljeni najnoviji udžbenici više izdavačkih kuća, koje su mogli da vide svi učesnici „Zimskih susreti učitelja“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!