GRAD ZA MEDALJU: Zrenjanin se predstavio na štandu Turističke organizacije (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

25. 02. 2023. u 13:14

POD sloganom Zrenjanin, grad za medalju, na 44. međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu, na štandu Turističke organizacije, predstavljeni su potencijali Evropskog grada sporta za 2021. godinu, poznatog ne samo po sportistima i njihovim vrhinskim rezultatima, nego i gostoprimstvu, manifestacijama, kongresnom turizmu za medalju.

ГРАД ЗА МЕДАЉУ: Зрењанин се представио на штанду Туристичке организације (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

- Specijalni rezervat prirode Carska bara je ima ogroman potencijal da bude turistički biser našeg regiona. Nastavićemo da jlažemo u turističku infrastrukturu i manifestacije i događaje po kojima je Zrenjanin poznat - prilikom posete štandu Tirističke organizacije poručio je gradonačelnik Simo Salapura.

- Odlučili smo se da ove godine predstavimo objedinjenu turističku ponudu Zrenjanina, poljoprivredna gazdinstva, Banju Rusandu, Rezervate prirode, dvorac Kaštel u  Ečki, taraške vinograde - naglasila je Sanja Petrović, vd direktor Turističke organizacije, ističući da je Zrenjanin, po tradiciji grad gostoljubivih domaćina, gastronomije, očuvane tradicije, kulture i brojnih manifestacija koje se održavaju tokom cele godine, a dve gastronomske su već održane u ovoj godini, Kobasicijada u Belom Blatu i Festival čvaraka u Mužlji, a slede Buđenje proleća, Korzo fest,Dani piva, uz cvetne pijace, noćni bazar, festival horova, pozorišta.

Štand Zrenjanina posetili su Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, delegacija bratskog grada Trebinja, kao o brojni posetioci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri