VELIKA POMOĆ STOČARIMA JADRA: Počela podela merkantilne pšenice u Mačvanskom okrugu

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

21. 02. 2023. u 17:47

U MAČVANSKOM okrugu počela je podela merkantilne pšenice, iz robnih rezervi, ovdašnjim stočarima, koju daje Vlada Srbije.

ВЕЛИКА ПОМОЋ СТОЧАРИМА ЈАДРА: Почела подела меркантилне пшенице у Мачванском округу

foto :V.Mitrić

Loznica je, kao i obično, bila jedna od prvih stanica, gde su obradovali stočare, koji dobijaju po 240 kilograma merkantilne pšenice po grlu stoke, od jednog do 50. Na taj način pomoć i podršku dobilo je 236 gazdinstava.

- Mi smo obezbedili prevoz od Platičeva do Loznice i Cikota i pakovanje i neizmerno smo zahvalni - rekao je Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice, koji je sa načelnikom Mačvasnkog okruga Željkom Marjanovićem prisustvovao podeli pšenice. - Grad Loznica kroz mnoge vidove subvencija pomaže sve naše domaćine, koji imaju registrovana domaćinstva i rade težak zemljoradnički posao. Uskoro će biti raspisan konkurs za novu turu pomoći zemljoradnicima.

Milan Isaković, domaćin iz Donjeg Dobrića, deli zahvalnost i kaže da je pomoć značajnija utoliko pre jer je godina bila sušna i, što ga sada neće boleti glava najmanje mesec dana kako da obezbedi hranu stoci.

Željko Marjanović, načelnik okruga, kaže da će u ovom delu Srbije biti podeljeno 2.683 tone pšenice iz robnih rezervi za 1.236 domaćinstava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave