DANI RS U BANATU: Višković u Srpskom Itebeju - Da se šire i učvrršćuju veze sa maticom (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

16. 02. 2023. u 18:34

BANATSKA eparhija i Srpska pravoslavna crkva, u banatskom selu Srpski Itebej bila je domaćin manifestacije Dani Republike Srpske u Banatu.

ДАНИ РС У БАНАТУ: Вишковић у Српском Итебеју  - Да се шире и учврршћују везе са матицом (ФОТО)

A.Amižić

Manifestaciji su prisustvovali predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, predsednica Skupštine opštine Žitište Ivana Petrić, Arhimandrit Stefan Vučković, starešina manastira Velika Remeta kao i sveštenstvo i građanstvo iz Srbije i Republike Srpske.

- Ideja da organizujemo ovakav događaj sazdana je u naporu da uzdignemo kulturnu dimenziju druženja, približimo Banat Srpskoj Republici i Republiku Srpsku, Banatu - naglasio je otac Savo Majstorović, sveštenik u Srpskom Itebeju.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković prvi put je boravio u Srpskom Itebeju i, ne skrivajući oduševljenje, istakao je značaj organizovanja ovakvih događaja u manjim mestima.

- Republika Srpska postoji već 31. godinu i veoma je važno da se o njoj govori na svakom mestu, da se ljudi okupljaju, druže se, šire i učvršćuju bolje veze između matice i Republike Srpske - rekao je Višković.

On je pozdravio brojne meštane Srpskog Itebeja, uz podsećanje da su odnosi sa Srbijom trenutno na najvišem nivou i da su u toku brojni zajednički projekti, kao što su izgradnja deonice auto puta od Rače prema Bijeljini, izgradnja energetskog kompleksa na reci Drini i aerodroma u Trebinju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao