HODOM ZA POMOĆ MALIŠANIMA: Šetnja na Ostrog za decu sa autizmom

B.Caranović

07. 02. 2023. u 16:33

UDRUŽENjE Svici u mraku iz Aranđelovca, za pomoć deci sa autizmom, o kom je naš list pisao organizuje novu akciju za pomoć ovim mališanima.

ХОДОМ ЗА ПОМОЋ МАЛИШАНИМА: Шетња на Острог за децу са аутизмом

Foto: Privatna arhiva

 Odlučili su da krenu na Hodočašće stazama Svetog Save i duhovnih otaca da bi prikupili novac za realizaciju drugog Letnjeg inkluzivnog kampa ali i proširenja smeštajnih kapaciteta za decu sa autizmom. Cilj je da nabave po jedan stambeni i sanitarni kontejner. Kako "Svici" kažu, takođe je u planu izgradnja letnjikovca u okviru defektološkog parka gde se odvijaju brojne aktivnosti i radionice namenjene za decu, omladinu i starije osobe iz autističnog spektra, koji su podogli u selu Venčani, kod Aranđelovca.

Foto: Privatna arhiva

- U planu je i dalja rekonstrukcija seoskog domaćinstva i potpuno prilagođavanje nameni za budući Centar za dnevni i višednevni boravak dece i osoba sa autizmom - rekao nam je Mikica Petronijević osnovač Udruženja i otac deteta sa autizmom - Krsnim hodom želimo da skrenemo pažnju javnosti na naš rad ali i da ukažemo na probleme sa kojima se susreću osobe sa autizmom, kao i njihove porodice. Želimo da se borimo se za njihova prava, i pružamo im podršku. Zato ćemo 5. marta krenuti na Hodočašće stazama Svetog Save i naših duhovnih otaca.

KAMP

Drugi letnji inkluzivni kamp počinje 3.05.2023. obeležavanjem krsne slave udruženja Sv.Vladike Nikolaja i traje do 3.10.2023. Prijave za Letnji inkluzivni kamp-udruženja i porodice biće registrovane preko telefona 061/3255553.U kampu borave deca i omladina sa razvojnim poremećajem iz spektra autizma. Organizuju se brojne radionice i aktivnosti i umetnički programi.

Kako Petronijević kaže, krenuće iz crkve sv.Georgija mučenika u Venčanama. Ići će do manastira u Ovčarsko-Kablarskoj klisuri, a potom do manastira Žiče, pa sve do Studenice i Mileševe, pa preko Žabljaka do manastira Ostrog na poklonjenje sv Vasiliju.

- Priključili su nam se prijatelji iz Centra za pomoć osobama sa autizmom Akord Media iz Niša, kao i sportsko društvo slepih i slabovidih Dodir iz Čačka. Javljaju se i druga udruženja i pojedinci koji žele da se priključe - kaže naš sagovornik. - Slanjem sms 105 na 2407 u iznosu od 200 dinara, pomažete da naša misija uspe i projekat bude uspešno realizovan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!