VIŠE NOVCA ZA OSNOVNE ŠKOLE: Kikinda ulaže 212 miliona

R. Š.

07. 02. 2023. u 16:51

U GRADSKOM budžetu Kikinde ove godine planirano je 212 miliona dinara za osnovno obrazovanje, što je oko pedesetak miliona dinara više nego prethodne godine.

ВИШЕ НОВЦА ЗА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ: Кикинда улаже 212 милиона

Foto R. Šegrt

Nešto više od 30 miliona predviđeno je za investicije, jer je cilj lokalne samouprave da se stvore što bolji uslovi za kvalitetniji rad sa đacima.

Gradska OŠ ,,Sveti Sava" može da računa na četiri miliona dinara. U ovoj zgradi u toku je instaliranje sistema za dojavu požaru, koji zgrada do sada nije imala, a planirana je i rekonstrukcija električne i gromobranske instalacije.

- U budžetu su nam odobrena sredstva za unutrašnju i spoljnu hidrantsku mrežu, što je usko povezano sa sistemom za dojavu požara. Kada to završimo sistem će biti zaokružen. Tokom raspusta kompletno je renovirana svlačonica u fiskulturnoj sali, zamenjene su pločice, stolarija, urađeni su krećenje i farbanje.Takođe je zamenjeno osvetljenje u trpezariji i u dve učionice, tako da sada sve učionice i fiskulturna sala imaju LED rasvetu. Naredne godine očekuje nas zamena osvetljenja u hodnicima i sanacija kompletne električne i gromobranske instalacije, jer nam je bezbednost učenika i zaposlenih na prvom mestu – navodi Gordana Rackov, direktorka ove škole.

Gradonačelnik Nikola Lukača najavio je da će sistemi za dojavu požara postepeno biti postavljeni i u ostalim školama, jer je to zakonska obaveza radi bezbednosti učenika i zaposlenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!