ŠKOLA IZ PARAĆINA U PROJEKTU "SUPER SCHOOLS": Sledi razmena učenika sa srodnom školom iz Gostivara (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

03. 02. 2023. u 17:07

PARAĆINSKA Ekonomsko-trgovinska škola i srodna škola iz Gostivara (Severna Makedonija) zajedno su uspele da uđu u projekat "Super schools" koji sprovode Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), Evropska unija i Ministarstvo Nemačke.

ШКОЛА ИЗ ПАРАЋИНА У ПРОЈЕКТУ SUPER SCHOOLS: Следи размена ученика са сродном школом из Гостивара (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/ETŠ Paraćin

Već je potpisan sporazum o finansiranju razmene učenika, a projektna ideja se zove „Jedinstvo u različitosti“, pa će na proleće ove godine desetak učenika paraćinske škole sa svojim profesorima otputovati u partnersku školu u  Gostivaru, dok će početkom nove školske godine, u septembru, isti broj učenika i profesora iz Severne Makedonije posetiti Paraćin i ETŠ.

Foto: Fejsbuk/ETŠ Paraćin

Potpisivanje partnerskog sporazuma u Beogradu

Ideja je da u Gostivar otputuju đaci nešto lošijeg materijalnog stanja, koji nisu često u prilici da putuju. Dok budu u poseti tamošnjoj obrazovnoj ustanovi, paraćinski srednjoškolci učestvovaće u različitim radionicama, a najaktivnijeg će RYCO nagraditi boravkom  u završnom  kampu  projekta "Super schools".

Kako se navodi, cilj ovog projekta je da objedini mlade zapadnog Balkana i da ih, tokom razmene, uči razumevanju i toleranciji. Od 109 škola koje su se javile za učešće 30 je odabrano, a jedna od njih je paraćinska Ekonomska škola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove