ZA OPREMANJE DOMA UČENIKA 10 MILIONA: Projekat u požarevačkoj poljoprivrednoj školi "Sonja Marinković"

D. NOVKOVIĆ

26. 01. 2023. u 06:15

MINISTARSTVO prosvete pokrenulo je postupak javne nabavke nameštaja za Dom učenika u Požarevcu, u vrednosti od oko 10 miliona dinara.

ЗА ОПРЕМАЊЕ ДОМА УЧЕНИКА 10 МИЛИОНА: Пројекат у пожаревачкој пољопривредној школи Соња Маринковић

Gradonačelnik Pavlović, ministar Ružić i direktor Stojićević, Foto GU u Požarevcu

Nameštaj je namenjen za opremanje adaptiranog i dograđenog objekta Internata poljoprivredne škole "Sonja Marinković" - u okviru realizacije projekta "Obrazovanje za socijalnu inkluziju" - a izabrani dobavljač će biti u obavezi da opremi prostor od oko 1.800 kvadrata, koliko zajedno imaju prizemlje i potkrovlje starog, obnovljenog dela, te novog, dograđenog.

U novom objektu nalaze se đačke sobe, savremena kuhinja sa trpezarijom, čajna kuhinja, recepcija, hol, ostava, prostorija za muzičke instrumente... Javnom nabavkom za ove prostore bi trebalo obezbediti krevete, dvokrilne ormane, noćne stočiće, radne stolove, staklene vitrine, cipelarnike, stolove i stolice, čiviluke i pultove za recepciju. Stolovima i stolicama treba opremiti i trem, koji će stanarima Doma služiti za odmor i druženje.

Foto GU u Požarevcu

Novi objekat, podsetimo, završen je u proleće prošle godine, sredstvima koje je Ministarstvo prosvete obezbedilo posredstvom Banke za razvoj Saveta Evrope. Doprinos je dala i lokalna samouprava u Požarevcu - ustupanjem dva i po hektara zemljišta koje je prešlo u vlasništvo Republike Srbije.

- Ovaj projekat, vredan milion evra, pokazao je dobru saradnju škole i lokalne samouprave sa Ministarstvom, što je i dovelo do njegove realizacije - istakao je tokom svečanog otvaranja novog objekta ministar prosvete Branko Ružić.

Uz 35 u novom objektu, ukupni kapacitet Doma učenika sada iznosi 212 mesta.

Foto GU u Požarevcu

INTERNAT

S OBZIROM na to da Dom učenika pripada Poljoprivrednoj školi, njeni đaci imaju prednost pri dobijanju smeštaja, ali u njemu borave i đaci ostalih srednjih škola u Požarevcu i Kostolcu, koji dolaze iz čitavog Braničevskog okruga. U objektu se, inače, nalaze paviljoni sa spavaonicama i kupatilima, prostorije za učenje, računarski kabinet, biblioteka i sportski tereni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

U KIKINDI PONOVO GREJU STANOVE: „Toplana“ uključila kotlove