PRIOBALJA JOŠ POD VODOM: Postepeno opada visok vodostaj Ibra u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

21. 01. 2023. u 14:20

IAKO je najveći poplavni talas nabujalog Ibra u noći između petka i subote protutnjao kroz Kraljevo, a vodostaj postepeno počeo da opada, ova reka i dalje plavi priobalje u svom donjem toku.

ПРИОБАЉА ЈОШ ПОД ВОДОМ: Постепено опада висок водостај Ибра у Краљеву

G.Šljivić

Osim gradske plaže, sportskih terena i šetališta na svojoj levoj obali u centru Kraljeva, Ibar je u priobalju poplavio i nekoliko hektara plodnih oranica, poljoprivrednog zemljišta, prodro do naselja Sijaće Polje, ali nije pričinio značajniju štetu na domaćimnstvima.

G.Šljivić

Nabujali Ibar u Kraljevu

- Podzemne vode pojavile su se i u Ribnici i komunalne službe su angažovane na sanaciji tog dela terena. U Mataruškoj Banji se voda takođe povlači, dok nivo Ibra i Studenice opada u varošici Ušće. Tu smo, odlukom Gradskog štaba, uputili cisternu sa vodom jer su izvori zamućeni. I dalje se situacija redovno prati, nadamo se da će vodostaji još više opasti kako nam najavljene nove padavine ne bi stvarale dodatne probleme – kaže Radoica Kočović, član kraljevačkog Gradskog veća, zadužen za vanredne situacije.

G.Šljivić

Nabujali Ibar u Kraljevu

Prema njegovim rečima, opada i nivo Zapadne Morave koja se izlila na lokalni put Grdica-Oplanići i na okolne oranice, ali nema štete na domaćinstvima.

G.Šljivić

Zapadna Morava poplavila put Grdica-Oplanići

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)