NOVI BUNARI U PET SELA: Na području Zrenjanina nastavljaju se radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

05. 01. 2023. u 14:11

U ZRENjANINU su započeti brojni infrastukturni radovi na održavanju vodovodne i kanalizacione mreže i realizacijom projekata od strateškog značaja za grad Zrenjanin, a uz podršku Vlade Srbije potpisan je ugovor za prečišćavanje pitke vode sa stranim partnerom, koji je prema odluci Vlade proglašen za projekat od nacionalnog značaja.

НОВИ БУНАРИ У ПЕТ СЕЛА: На подручју Зрењанина настављају се радови на водоводној и канализационој мрежи (ФОТО)

VIK Zrenjanin

U okviru prve faze rekonstrukcije vodovodne mreže u Zrenjaninu, koja je započeta krajem prošle godine, obuhvaćeno je pet gradskih naselja, završeni su radovi u naselju Ruža Šulman, pri kraju su u naselju Šumica, a naredne godine izvodiće se u Maloj Americi, centru i Karađorđevom trgu.

Kako saznajemo u Javnom komunalnom preduzeću Vodovod i kanalizacija iz Zrenjanina, izgrađeno je 14 od 17 mernih mesta na vodovodnoj mreži u gradu koji su povezani sa sistemom za daljinsko praćenje i kontrolu protoka i gubitaka vode u mreži. Bušenjem novih bunara na izvorištu odakle se grad snabdeva vodom, reparacijom postojećih dodatno je stabilizovan i unapređen sistem vodosnabdevanja u gradu.

- Izbušeni su novi bunari na izvorištu u pet naseljenih mesta, Elemiru, Melencima, Čenti, Orlovatu i Farkaždinu, a u okviru projekta Generalnog sekretarijata Vlade  Srbije izgrađeno je 27 vodovodnih priključaka sa pripadajućim šahtovima za Rome i druge marginalizovane grupe u mestu Jankov Most i Zrenjaninu - kažu u Vodovodu.
Takođe, rekonstruisan je deo fekalne kanalizacione mreže u naselju Mala Amerika, a nastavljeno je plansko osavremenjavanje elektro i mašinske opreme na dve crpne stanice fekalne kanalizacije u Zrenjaninu i selima Elemir i Lazarevo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ENGLESKA ODLEPILA ZA SRBINOM: Milan Tarot raspametio Britaniju zbog EURO 2024! On je naslednik Nostradamusa!