POTOMAK ČUVENOG JEJLA DOŠAO NA SVET: Prvo ovogodišnje ždrebe u ergeli „LJubičevo“

D. N.

05. 01. 2023. u 16:21

PRVOG dana januara ergela „Ljubičevo“ postala je bogatija za još jedno žensko ždrebe, čiji su roditelji majka Livia i otac Jejl, čuveni američki pastuv.

ПОТОМАК ЧУВЕНОГ ЈЕЈЛА ДОШАО НА СВЕТ: Прво овогодишње ждребе у ергели „Љубичево“

Ergela "Ljubičevo"

Ždrebe još nije dobilo ime, niti će se to desiti u skorije vreme. Naime, prvih godinu dana čeka se da ono ispolji svoju osobenost, pa mu se tek tada, u skladu sa njom, daje ime.

Novorođeno ždrebe jedno je od desetak rođenih u poslednjih godinu dana čiji je otac sedmogodišnji Jejl, koji je na aukciji u Americi 2018. godine prodat za čak milion dolara. On je potomak čuvenog trkačkog konja „Skat Dadij“, proglašenog za jednog od 10 najboljih trkača u istoriji konjičkog sporta u Americi.

U požarevačku ergelu Jejl je stigao 2020. godine, kao poklon veterinara Nikole Petrovića, koji je nekad radio na Beogradskom hipodromu, a sada radi na hipodromu u Londonu.

Američki pastuv, koji teži oko 600 kilograma, iza sebe ima uspešnu trkačku karijeru, ali, zbog povrede za njega više nema takmičenja, pa sada služi samo za priplod.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)