POMOĆ DECI SA KOSMETA: Za praznik stižu pokloni i paketići iz Bijeljine

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

03. 01. 2023. u 23:28

POKRET za Bijeljinu i njen predsednik Milenka Mitrovića poklonili su 100 paketića za decu na Kosovu i Metohiji, preko Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

ПОМОЋ ДЕЦИ СА  КОСМЕТА: За празник стижу поклони и пакетићи из Бијељине

foto:GU Bijeljina

Iz odbora su uputili zahvalnost Milenku Mitroviću, inače i potpredsedniku Skupštine grada Bijeljina, „što su svojom humanošću u januaru mesecu slava, darivanja i praštanja pokazali humano lice i setili se u ovim teškim vremenina srpske dece i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“.

-To je sigurno velika čestitka za božićne i novogodišnje praznike kada ćemo da obradujemo i „izvučemo osmeh“ za još više stotina mališana na Kosovu i Metohiji -kažu iz odbora. - Sproveli smo veliku akciju širom Republike Srpske u kojoj je do sad učestvovalo 75 škola, ili oko 50 000 učenika. Zahvaljujući njima već je u decembru podeljeno više od 1.000 paketića srpskoj deci na Kosovu i Metohiji..

Veliki deo tih para, kako kažu, usmerili smo za ugradnju lifta i oremanje  Dnevnog centara "Podrži me - 9.januar" koga su izgradili i sad opremaju. Akciju su produžili do 31 januara, tako da mogu svi koji žele, kao naše mnogobrojne škole, da uplate donaciju na žiro računa Odbora 5551000034196445.

- Paralelno sa akcijom preko humanitarnog broja 1412, pokrenuto je 1. januara i traje do kraja meseca i traje do 31. januara opremanje Dnevnog centara "Podrži me - 9.januar" koji je namenjen deci i mladima sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji - kaže Milorad Arlov, predsednik odbora. - Pozivamo sve humane ljude da da pozovu 1412 i jednom KM učestvuju u opremanju ovog humanog manastira, ili pomognu donacijama, prema svojim mogućnostima. Da budemo uz srpski narod na Kosovu i Metohiji, sada kada im je sigurno najteže u proteklih više od dve decenije.

BONUS VIDEO - UMESTO NA SANKAMA, DEDA MRAZEVI STIGLI - SAJLAMA: Novogodišnja atrakcija u Baru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna