VUKAŠIN OBRADOVAO KIKINĐANE: Prvoj bebi od grada 50.000 dinara (FOTO)

R. Š.

01. 01. 2023. u 16:09

PRVI dan u Novoj, 2023. godini Kikinđanima je doneo lepu vest. Na Porođajnom odeljenju Opšte bolnice, jutros oko devet sati, rođena je prva beba, dečak Vukašin Kondić, težak 3,8 kilograma i dugačak 54 centimetra.

ВУКАШИН ОБРАДОВАО КИКИНЂАНЕ: Првој беби од града 50.000 динара (ФОТО)

Foto: R. Šegrt

Dečak je doneo veliku radost i sreću majci Ivani i ocu Vojislavu, a dobio je i najviše ocene lekara. Majka i beba se dobro osećaju.

- Ovo nam je drugo dete, već imamo ćerku Elenu od sedam godina. Njoj se ispunila želja da dobije brata. Vukašin je malo čekao da nam se pridruži, termin za porođaj je bio 27. decembar, ali sve je u najboljem redu i porođaj je protekao vrlo dobro. Pokloni od grada i Crvenog krsta mnogo znače - rekla je ponosna majka Ivana (30).

Vukašina i druge bebe i majke na Porođajnom odeljenju odmah danas posetili su gradonačelnik Nikola Lukač i predstavnici Crvenog krsta Kikinde i uručili im darove. Kao prva beba rođena u ovoj godini Vukašin Kondić od Grada je dobio 50.000 dinara.

- Grad nastoji da kroz više mera populacione politike podstakne rađanje i pomogne mladim roditeljima ne samo na početku. Raduje nas da je prošle godine rođeno 40 beba više nego pretprošle – naveo je Lukač.

Sve bebe koje se nalaze na Porođajnom odeljenju kikindske bolnice dobile su poklone od Crvenog krsta Vojvodine, a sadrže sve što je potrebno za prve dane. Kikindski Crveni krst je, simbolično, uručio prvu člansku kartu, kao znak da na ovu orgnaizaciju uvek mogu da računaju svi građani.

Na Porođajnom odeljenju kikindske bolnice prošle godine obavljena su 492 porođaja, što je više nego godinu dana ranije.

BONUS VIDEO - TRADICIJA KOJA DECI VRAĆA OSMEH NA LICE: Ulica otvorenog srca i ove godine u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)