ODRŽAO KONCERT ZA PAMĆENJE: Rade Šerbedžija u Kikindi posle trideset jedne godine (FOTO/VIDEO)

R. Š.

29. 12. 2022. u 12:16

JEDINSTVENI i neponovljivi, glumac, pesnik i muzičar, legendarni Rade Šerbedžija u Kikindi je bio posle 31 godine. U novembru 1991. došao je kao glumac, sa koleginicom Mirjanom Karanović i predstavom „Ko se boji Virdžinije Vulf“ Beogradskog dramskog pozorišta , a u sredu uveče sa muzičarima pratećeg benda „Zapadni kolodvor“ sa kojima je održao koncert u kikindskom Narodnom pozorištu.

ОДРЖАО КОНЦЕРТ ЗА ПАМЋЕЊЕ: Раде Шербеџија у Кикинди после тридесет једне године (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: R. Šegrt

Karte su brzo rasprodate, a nastup je bio veličanstven, pun snažnog Šerbedžijinog glasa i energije, iskrenih emocija i na sceni i u publici.

- Bio sam ovde pre 31 godinu. S obzirom na to koliko vremena je prošlo, dobro mi izgledate. Niste se mnogo promenili - započeo je Šerbedžija šaljivo.

Samo nekoliko minuta ranije novinarima je otkrio da prvi put grad nije ni video, a sada je prošetao trgom i otkrio da je vrlo lep.

- Kada sam video hotel u centru kako izgleda arhitektura, pomislio sam evo je Austrougarska. Lep je grad. Probao sam i neka vina vinarije iz Mokrina, dobra su – preneo je utiske.

Na sceni je srce dao publici, od prvog do zadnjeg minuta. Silazio je i u parter, da bi joj bio bliže. Prepuna sala kao da nije disala, već je slušala, aplaudirala i pevala, posebno na kraju. Uz pratnju izvrsnih muzičara, nizao je svoje pesme, od onih koje su nastale kada je otišao iz Beograda, pa one napisane u Londonu, a onda i onih koje su napisali i otpevali Arsen Dedić, Mišo Kovač, Balašević, Džoni Štulić. Pevao je i za najboljeg druga iz detinjstva u Vinkovcima, za svoju Liku, za levičare.

- Najlepša je stvar što super majstori poput Huseina Hasafendića Husa iz „Parnog valjka“ za mene pišu pesme. Tako je i nastala „Eto pjesma“ po kojoj je nazvan koncert. Imam nekih tridesetak svojih pesama, tačnije 27 onih za koje sam napisao tekst, ali se još ne osećam kao muzičar. Možda zato što loše sviram gitaru. Sa ovim bendom ima oko 100 uvežbanih pesama – naveo je Šerbedžija.

Publika mu nije dala da lako ode sa scene. Onda su zajedno, po njegovoj želji, otpevali „Tiho noći“, kako je rekao, omiljenu pesmu Nikole Tesle, i sevdalinku „Zvijezda tjera mjeseca“.

O BALAŠEVIĆU

- Teško je bez Balaševića. On je za mene bio najbolji pesnik naših prostora i vrlo hrabar čovek u zlu vremenu – rekao je Rade Šerbedžija čiji koncert u Kikindi je organizovao Kulturni centar uz podršku grada.

BONUS VIDEO - ODRŽAO KONCERT ZA PAMĆENjE: Rade Šerbedžija u Kikindi posle trideset jedne godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)