JUBILEJ NJENOG VELIČANSTVA FOTOGRAFIJE: U Muzeju Vojvodine večeras (19.00) tradicionalna izložba „Objektivno“

J. S.

23. 12. 2022. u 17:16

DESETA izložba fotografija "Objektivno" biće otvorena večeras u 19 sati u Muzeju Vojvodine (Dunavska 37) u Novom Sadu.

ЈУБИЛЕЈ ЊЕНОГ ВЕЛИЧАНСТВА ФОТОГРАФИЈЕ: У Музеју Војводине вечерас  (19.00)  традиционална изложба „Објективно“

Jovan Vajdl

Biće to svojevrsna retrospektiva radova koji su u minuloj deceniji izlagani u okviru istoimene novogodišnje izložbe. Publika će imati priliku da izložbu poseti do sredine januara 2023. godine. Po izboru selektora ovogodišnje postavke fotoreportera i umetničkog fotografa Martina Candira biće izloženo 160 fotografija od 65 autora.

Proteklih 10 godina na izložbama je prikazano više od 600 vrhunskih radova od 106 renomiranih fotoreportera i fotografa. Izlagači su, uz tradicionalno najzastupljenije nekadašnje i aktuelne fotoreportere "Dnevnika" i "Mađar soa" i fotoreporteri - dopisnici velikih srpskih medija iz Vojvodine,uključujući i „Večernje novosti.“ Takođe, autori značajanog broja radova su  fotoreporteri iz Vojvodine koji žive u inostranstvu.

Izložbe "Objektivno" su do sada su osim u Novom Sadu bile prikazane u Somboru, Kikindi i Nižnjem Novgorodu. Prvi domaćin bio je Kulturni centar Novog Sada, a potom je osam puta njen domaćin bio Muzej Vojvodine.

U katalogu izložbe muzejski savetnik Darjuš Sami istakao je da u Novom Sadu koji ove godine proslavlja titulu evropske prestonice kulture, izdvaja se ova manifestacija koja je od fotoreporterske nove godine prerasla u - retrospektivnu godišnju izložbu.

Organizatori ovogodišnje izložbe su Muzej Vojvodine i Foto asocijacija Vojvodine uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Uprave za kulturu grada Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što je onda uradio sin legende SFRJ fudbala - zapanjilo je sve u klubu