SVEDOCI VREMENA: Izložba o spomenicima kulture otvorena u Zrenjaninu (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

22. 12. 2022. u 15:54

IZLOŽBA "Svedoci vremena" otvorena je u Kulturnom centru u Zrenjaninu, kao deo istoimenog projekta zrenjaninskog foto kluba CD13, realizovanog tokom 2022. godine sa idejom očuvanja spomenika kulture velikog značaja, koji svedoče o mirnom suživotu naroda na prostoru Vojvodine.

СВЕДОЦИ ВРЕМЕНА: Изложба о споменицима културе отворена у Зрењанину (ФОТО)

KCZ

- Vojvodina, kao multietnička sredina, raspolaže neizmernim kulturnim bogatstvom, a njena raznolikost Vojvodine je nastala zahvaljujući višejezičnosti, multietičnosti i multikonfesionalnosti - poručuju organizatori izložbe.

Napominju da je današnji način života rezultat viševekovnog zajedničkog života i međusobnog uticaja brojnih naroda i verovanja i da tradicija, običaji i kulturno nasleđe nacionalnih zajednica Srba, Mađara, Rumuna, Slovaka, Nemaca i drugih naroda, koji vekovima žive na ovim prostorima, doprinosi njihovom međusobnom poštovanju.

- Poznavanje prošlosti nekog naroda, njegovih korena i tradicionalnih vrednosti je potreba i osnova za bolje međusobno razumevanje kao i za razumevanje sadašnjosti i budućnosti suživota na ovim prostorima - uz poziv na izložbu, poručuju iz zrenjaninskog foto kluba CD13.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu