PRODUŽENA IZLOŽBA U MUZEJU SAVREMENE UMETNOSTI RS: Veliko interesovanje za "Kolekciju kao ogledalo"

M.A.K.

22. 12. 2022. u 22:54

ZBOG velikog interesovanja, izložba "Kolekcija kao ogledalo. Modernizam u delima iz Galerije Matice srpske", koja gostuje u Muzeju savremene umetnosti Republike Srpske u Banja Luci, biće produžena do 15. januara.

ПРОДУЖЕНА ИЗЛОЖБА У МУЗЕЈУ САВРЕМЕНЕ УМЕТНОСТИ РС: Велико интересовање за Колекцију као огледало

Foto Nemanja Mićević

Ova reprezentativna postavka predstavlja dela 38 najistaknutijih i najznačajnijih umetnika, začetnika srpskog modernizma, poput Uroša Predića, Paje Jovanovića, Steve Aleksića, Ivana Tabakovića, Nadežde Petrović, Petra Dobrovića, Save Šumanovića, Milana Konjovića, Petra Lubarde i dr. 

Povodom izložbe dr Sarita Vujković, direktorika MSURS je izjavila:

- Tokom četiri meseca trajanja izložbu "Kolekcija kao ogledalo. Modernizam u đelima iz Galerije Matice srpske" u MSURS pogledalo je oko 8.700 posjetilaca, od čega i veliki broj zakazanih grupnih poseta osnovnih i srednjih škola Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Prnjavora, Doboja i drugih gradova. Ova značajna posećenost u velikoj meri je i zbog brojnih pratećih događaja koja su organizovana tokom njenog trajanja, pored stručnih vođenja i radionica za decu i mlade organizovani su i koncerti klasične muzike u saradnji sa Akademijom umetnosti u Banjaluci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije