STIŽE NOVO SANITETSKO VOZILO: Namenjeno je Domu zdravlja u Paraćinu, a isporuka je naredne sedmice

Зорана Рашић
Zorana Rašić

17. 12. 2022. u 11:21

IZ PARAĆINSKOG Doma zdravlja najavljuju da će tokom naredne sedmice dobavljač isporučiti ovoj ustanovi novo sanitetsko vozilo namenjeno Službi hitne medicinske pomoći.

СТИЖЕ НОВО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО: Намењено је Дому здравља у Параћину, а испорука је наредне седмице

Foto: Z: Rašić

Vozilo je kupljeno iz sredstava koje je Dom zdravlja dobio konkurišući projektom kod Ambasade Republike Poljske u Srbiji, na inicijativu Opštine  Paraćin i tima Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj koji je projekat izradio. U pitanju je suma u iznosu od 48.240 evra.

Katarina Jevtić, koordinatorka projekta, naglašava da je konkurencija ostalih zdravstvenih ustanova kod Ambasade Poljske baš bila velika, te da i Opština učestvuje u ovom projektu sa 700.000 dinara budžetskih sredstava, dok je učešće iz kase Doma zdravlja 600.000 dinara.

Foto: Z: Rašić

- Očekujemo i dolazak delegacije Ambasade Poljske na čelu sa ambasadorom tokom naredne nedelje.  Nakon provere da li je sve u skladu sa ugovorom ispoštovano, biće potpisan zapisnik o primopredaji vozila – napominje Jevtićeva.

Novi sanitet potpuno je opremljen i obogatiće prilično dotrajao vozni park Službe hitne medicinske pomoći, budući da ta vozila prelaze zaista ogromnu kilometražu na dnevnom nivou.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)