STADION "JEDINSTVA" KAO NOV: Za rekonstrukciju obezbeđeno 10 miliona dinara

V. ILIĆ

14. 12. 2022. u 21:23

U TOKU je rekonstrukcija uređenje fudbalskog stadiona „Jedinstvo“, koji je osnovan 1960. godine.

СТАДИОН ЈЕДИНСТВА КАО НОВ: За реконструкцију обезбеђено 10 милиона динара

FOTO GU ČAČAK

Za ovu investiciju, kako je istakao gradonačelnik Milun Todorović, iz budžeta Grada je izdvojeno četiri miliona dinara, dok su još šest miliona obezbedili ljubitelji i prijatelji kluba, kao i članovi Uprave kluba „Jedinstvo“.

- Kompletan teren je renoviran, kao i svlačionice, a postavljene su i tribine sa 300 sedećih mesta. Naredne nedelje biće ugrađeno još stolica na tribinama, a plan je da naredne godine tribine nadogradimo pokrivkom, za još veći komfor poštovaoca fudbala – rekao je gradonačelnik Todorović.

On je istakao da je FK „Jedinstvo“ prepoznatljiv po svom kontinuiranom radu, koji traje više od pola veka, i da su kroz njega prošle mnoge generacije, što igrajući, što gledajući fudbalske utakmice.

- Plan gradskog rukovodstva je da u blizini kluba izgradimo manje igralište, i na taj način bi Grad Čačak i Uprava FK „Jedinstvo“ obezbedili teren za treninge mlađih kategorija. Raduje nas činjenica da je sve više dece, pionira, kadeta koji upotpunjuju prvi tim, koji se sa uspehom takmiči u okružnoj fudbalskoj ligi – dodao je Todorović.

Kada je reč o daljim planovima za infrastrukturn uređenje u Konjevićima, gradonačelnik Čačka je naglasio da se tokom sledeće godine očekuje završetak izrade projektno-tehničke dokumentacije za sistem kanalizacije sa fekalnom crpnom stanicom u rejonu 4. Todorović je najavio da će biti asfaltirani putevi ka groblju i igralištu u ovoj mesnoj zajednici.

Gradonačelnik je dodao i da će od februara naredne godine gradski prevoz saobraćati u delu industrijske zone u Konjevićima, kao i da je među prioritetima otvaranje apoteke i izgradnja igrališta za decu pored Doma kulture u ovoj mesnoj zajednici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja