PODRŠKA ZNANJU: U Zrenjaninu dodeljene svetosavske stipendije najboljim studentima i učenicima (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

13. 12. 2022. u 22:10

ORGANIZACIJA "Svetosavlje" iz Zrenjanina, dvenaesti put dodelila je stipendije za petoro studenata i 16 učenika srednjih škola sa teritorije Zrenjanina i opštine Žitište.

ПОДРШКА ЗНАЊУ: У Зрењанину додељене светосавске стипендије најбољим студентима и ученицима (ФОТО)

grad Zrenjanin i B.G.

Predsednik Svetosavlja, Dragan Vidaković naglasio je da se stipendija razlikuje od ustaljenih, koje dodeljuju grad ili država.

- Osnovni uslov za dobijanje je da kandidati dolaze iz porodica sa troje i više dece i to je eliminacioni kriterijum jer smo, kao Svetosavlje, želeli da ukažemo na značaj porodičnih vrednosti i položaj dece u višečlanim porodicama - istakao je Vidaković, uz napomenu da je stipendistima Svetosavlja znatno teže da krče put ka uspehu i da porodicama iz kojih potiču, treba materijalno pomoći i da su viđeni blagoslovom Svetog Save, od 2011. godine, stipendirali 173 studenta i 164 učenika, i da je za te svrhe Svetosavlje  obezbedilo  14,5 miliona dinara.

Ovogodišnji fond za stipendiranje je 1,3 miliona dinara, a iznos pojedinačnih godišnjih stipendija je 100 hiljada dinara za studente i 50 hiljada za đake, koje će biti isplaćene u deset jednakih mesečnih rata.

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, ponosan na činjenicu da grad Zrenjanin, svake godine dodeljuje stipendije učenicima i studentima i da ih je ove godine dodeljeno ukupno 283, sa približnim iznosom od oko 20 miliona dinara, što jerekordan, istorijski iznos i da Zrenjanin, nikada ranije nije imao toliko stipendista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OMILJENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo