KAKO SMANJITI BROJ SAOBRAĆAJNIH NESREĆA: Edukativna tribina održana u Zrenjaninu (FOTO/VIDEO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

13. 12. 2022. u 19:26

TREĆOM edukativnom tribinom za mlade učesnike u saobraćaju, zrenjaninska saobraćajna policija nastavila realizaciju ideje kako smanjiti broj saobraćajnih nesreća sa tragičnim posledicama u Zrenjaninu i okolini.

КАКО СМАЊИТИ БРОЈ САОБРАЋАЈНИХ НЕСРЕЋА: Едукативна трибина одржана у Зрењанину (ФОТО/ВИДЕО)

B.G.

Na incijativu zrenjaninske policije i Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Zrenjanina, a u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Srbije, u Zrenjaninu je u prepunoj sali Kulturnog centra, održana je treća edukativna tribina. Prethodne su organizovane u Melencima i Elemiru, selima u kojima su se tokom godine dogodile teške saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom.

- Želja nam je da uz edukaciju učestalo apelujemo na svest pre svega mladih vozača. Ali ostalih učesnika u saobraćaju i tako pokušamo da smanjimo broj nezgoda, koje nažalost uzimaju živote, da se za volan ne seda pod uticajem alkohola, da se poštuju saobraćajni propisi - ističe Marko Škorić, načelnik Saobraćajne policije u Zrenjaninu.

Škorić napominje da će se održavanje tribina nastaviti i u narednoj kalendarskoj godini.

Na tribini u Zrenjaninu učestvovala je i Milica Knežević, devojka koja je nakon teške saobraćajne nesreće, u kojoj nije bila krivac, zbog povreda završila u invalidskim kolicima.

- Imam veliku želju da vršnjacima i naravno svim mladim učesnicima u saobraćaju ukažem svojim primerom, da posledice mogu biti katastrofalne i da apelujem na njihovu svest da budu odgovorni i poštuju pravila u saobraćaju - istakla je Milica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće