"PRVENSTVO" ČUVA OD VIRUSA: Oboleli od multiple skleroze u šabačkoj bolnici više ne čekaju ispred šaltera

V. Mitrić

06. 12. 2022. u 10:21

PACIJENTI oboleli od multiple skleroze, od juče, za prijem kod specijaliste više ne moraju da čekaju u redu ispred šaltera Opšte bolnice "Dr Laza K. Lazarević", jer im je - na inicijativu udruženja "MS Šabac" - omogućeno da imaju prednost, odnosno "pravo prvenstva".

ПРВЕНСТВО ЧУВА ОД ВИРУСА: Оболели од мултипле склерозе у шабачкој болници више не чекају испред шалтера

Foto Opšta bolnica u Šapcu

Na svakom šalteru su vidno istaknute nalepnice sa logotipom Udruženja, a pokazivanjem članske kartice ovi pacijenti će moći preko reda da ostvare svoja prava iz zdravstvene zaštite.

- Većina nas je na imunomodularnoj terapiji, zbog čega ne smemo da budemo izloženi virusima, pa nam ovaj potez dodatno pomaže - kaže predsednica šabačkog Udruženja osoba obolelih od multiple skleroze Marijana Mandić.

Pomoćnica direktora OB zadužena za internistički sektor, primarijus dr Snežana Kovačević podseća da za pacijente čije zdravstveno stanje ne zahteva hitan prijem, jer dolaze na redovne kontrole, godinama unazad važi pravilo da prednost na šalterima imaju trudnice, majke sa malom decom i invalidi.

Inače, bolnica "Dr Laza K. Lazarević" u Šapcu postala je jedan od 14 regionalnih centara u Srbiji za podelu inovativne terapije namenjene lečenju multiple skleroze, pa pacijenti iz Mačvanskog okruga za to više ne moraju da putuju u Beograd. Trenutno, ovu terapiju primaju 62 pacijenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)