PACIJENTKINJI I NEGA I CVEĆE: Lep gest nefrologa bolnice u Šapcu

V. Mitrić

02. 11. 2021. u 10:56

ZNANjEM i požrtvovanjem, negom i brigom, ali i pažnjom, šabački zdravstveni radnici pokazuju da su junaci naših dana. U to se uverila i Snežana Kandić (61) iz Šapca, pacijentkinja koja, punih 30 godina, tri puta nedeljno dolazi na dijalizu. Više od pola života!

ПАЦИЈЕНТКИЊИ И НЕГА И ЦВЕЋЕ: Леп гест нефролога болнице у Шапцу

Foto Opšta bolnica Šabac

Na dan kad joj je rađena dijaliza tačno tri decenije pre prve, osoblje ju je dočekalo buketom cveća.

- Hvala, veliko hvala. Hvala vam do neba - rekla je vidno iznenađena, ali i obradovana pacijentkinja.

Zdravstveno osoblje Službe nefrologije sa hemodijalizom je tako obeležilo i Snežanin i svoj rekord. Ova Šapčanka, uz podršku osoblja iz ovdašnje bolnice i porodice, svedoči da života uz dijalizu i te kako ima.

Snežana pak ima samo reči hvale za ekipu doktorke Dragane Stanković Tošković, načelnice službe, a za koju sa mnogo poštovanja ističe da je "lekar i duše i tela".

Akademik profesor dr Zoran Kovačević, nefrolog, koji je bio višegodišnji načelnik Klinike za nefrologiju i transplantaciju VMA, kaže da lekari i kompletno osoblje koje se bavi "tim teškim, humanim i odgovornim poslom, zaslužuje sve moguće pohvale, jer pokazuju da imaju i bogato znanje, kao i veliko srce i zlatne ruke".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni