„LJUBAVNO PISMO“ U KIKINDI: Za 72 godine postojanja 341. premijera Narodnog pozorišta (FOTO)

R. Šegrt

05. 12. 2022. u 20:30

ANSAMBL Narodnog pozorišta u Kikindi će u petak ( 20 sati) odigrati prvu premijeru u ovoj sezoni.

„ЉУБАВНО ПИСМО“ У КИКИНДИ: За 72 године постојања 341. премијера Народног позоришта (ФОТО)

Foto: R. Šegrt

Biće to komad „Ljubavno pismo“, po tekstu Zorana Bačića i Zlatana Fazlagića, u adaptaciji Miodraga Dinulovića i u režiji Dragana Ostojića.

Biće to 341. premijera kikindskog pozorišta, kojom će ujedno biti obeleženo 72 godine postojanja ovog tetara. Za ovu predstavu veže se još jedan jubilej, naime glumcu Draganu Ostojiću ovo će biti dvadeseta režija u kikindskom pozorištu za proteklih 35 godina.

„Ljubavno pismo“ na sceni će, glumačkim sredstvima, „ispisivati“: Branislav Knežević, Gordana Rauški, Branislav Čubrilo, Mihailo Laptošević, Vladimir Maksimović i dve mlade glumice: Anđela Kiković i Jovana Berić, koja je pre dva meseca završila akademiju u Beogradu, u klasi profesora Srđana Karanovića. Biće joj ovo druga profesionalna uloga. Osim njih, na scenu se vraća i publici poznata Ružica Nedin, amaterka koja je prvu predstavu odigrala još pre dvadesetak godina, a poslednjih nekoliko nije dobijala nove uloge.

Na adresu kikindskog pozorišta lepa pisma pre premijere stigla su iz Kanade i Holandije, gde žive autori teksta. Obojica su se odrekla honorara. Svoj angažman ne naplaćuje ni Miodrag Dinulović iz Kraljeva, kao ni reditelj Dragan Ostojić, koji je u ovoj kući zaposlen kao glumac. Bez nadoknade igra i Ružica Nedin.

Predstava „Ljubavno pismo“ zahtevaće strpljivu publiku, jer traje dva sata. Zbog toga je puza naminovna. Reditej Ostojić najavljuje da će gledaoci tada slušati muziku osamdesetih i gledati kratke video zapise.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

KROV NAD GLAVOM ZA OSAM PORODICA: Bačka Palanka među liderima po dodeli bespovratnih sredstava za kuću na selu