LOV NA ZEČEVE I FAZANE: Kikindski lovci ugostili pobratime iz Knjaževca

R. Šegrt

05. 12. 2022. u 14:21

U BOGATOM i prostranom ataru Kikinde članovi Lovačkog udruženja iz ovog grada za vikend su ugostili kolege iz pobratimskog udruženja iz Knjaževca. Zajedno su izašli u lov na zečeve i fazanskog petla i koke. U goste kod Kikinđana došlo je 12 lovaca iz Knjaževca.

ЛОВ НА ЗЕЧЕВЕ И ФАЗАНЕ: Кикиндски ловци угостили побратиме из Књажевца

Foto: R. Šegrt

Dva lovna dana protekla su onako kako i treba, sa bogatim ulovom, bez problema i incidenata, uz nezaobilazno druženje.

- Na potezu „Galada“ lovili smo zečeve. Odstreljeno je 19 primeraka, a u lovu na fazanskog petla i koku bili smo još uspešniji, odstreljena su 24 petla. Odstrel je organizovan u skladu sa Planskim dokumentom i kvotama Lovačkog saveza Srbije – prenosi Mladen Banjac, predsednik Lovačkog udruženja Kikinda, jednog od najstarijih u Srbiji.

Lovci iz Kikinde i Knjaževca pobartimske veze imaju već 15 godina. Gosti su sa severa Banata odneli ulov, uz adekvatnu propratnicu. Kikinđani očekuju da će tokom zime, kada bude snega, otići u uzvratnu posetu kod prijatelja, gde će zajedno izaći u lov na divlje svinje i vuka.

- Rado primamo ne samo kolege iz bratskih lovačkih udruženja, već i turiste. Ove godine imali smo goste iz Crne Gore, Grčke, Austrije, a očekujemo i lovce iz Mađarske. Imamo veliko lovište i kapacitete da oživimo lovni turizam, koji je u Kikindi nekada bio veoma razvijen – kaže Banjac za „Novosti“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom