HILJADU MALIŠANA SLAGALO ČEPOVE: Završena humanitarno-ekološka akcija „Ekološko vaspitanje, zdravo odrastanje"

J. S.

30. 11. 2022. u 21:05

AKCIJA humanitarno-ekološkog projekta „Ekološko vaspitanje, zdravo odrastanje" u organizaciji Udruženja „Čepom do osmeha", uz podršku Gradske uprave za obrazovanje, priređena je danas u Osnovnoj školi „Sveti Sava" u Rumenki nadomak Novog Sada gde je upriličena edukacija učenika i slaganje mozaika od plastičnih čepova.

ХИЉАДУ МАЛИШАНА СЛАГАЛО ЧЕПОВЕ: Завршена хуманитарно-еколошка акција „Еколошко васпитање, здраво одрастање

Grad NS

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić ukazala je na to da u savremenom društvu očuvanje prirode predstavlja glavni imperativ svih nas.

- Ekološki osvešćen građanin se ne postaje preko noći. Niti slučajno. Neophodno je da se kroz obrazovanje i saradnju sa organizacijama civilnog sektora, koje su posvećene očuvanju životne sredine, razvije svest kod dece o eklogiji, značaju reciklaže, štetnosti plastike po životnu sredinu. – kazala je Vučinić.

    Projektom je predviđena edukacija osnovaca iz prigradskih naselja Novog Sada, a  deca se uče osnovnim ekološkim principima, ali i humanosti budući da je jedan od ciljeva projekta i reciklaža čepova od kojih se dobijaju finansijska sredstva za kupovinu pomagala deci sa invaliditetom.

    Predsednica udruženja „Čepom do osmeha" Vanja Petković istakla je da je ovim projektom obuhvaćeno osam osnovnih škola iz Stepanovićeva, Šangaja, Rumenke, Budisave, Begeča, Bukovca, Sremske Kamenice i Kisača i oko 1000 mališana.

  - Ovim radionicama želimo da im pokažemo koliko oni sami, kao pojedinci, mogu da doprinesu očuvanju životne sredine i istovremeno da im razvijemo empatiju prema osobama sa invaliditetom – naglasila je Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

(UŽIVO) RAT U UKRAJINI: SAD zabrinute - Dolazi kritičan momenat za podršku Zapada Kijevu; Kolona tenkova krenula iz Španije (VIDEO)