BESPLATNA ISHRANA U STUDENTSKOJ MENZI : SC Novi Sad nagradio akademce - pobednike literarnog konkursa

S. BAJIĆ

02. 11. 2022. u 17:36

STUDENTIMA Univerziteta u Novom Sadu, Jeleni Ognjenović, Anđeli Boljak i Konstantinu Filipoviću, pobednicima literarnog konkursa "Srce mog grada", Studentskog centra Novi Sad, danas su svečano uručene nagrade.

БЕСПЛАТНА ИСХРАНА У СТУДЕНТСКОЈ МЕНЗИ : СЦ Нови Сад наградио академце - победнике литерарног конкурса

SKC

Prvu nagradu, besplatnu ishranu u restoranu Studentskog centra, osvojila je Jelena Ognjenović, studentkinja književnosti iz Rume koja je opisala Liman. Anđela Boljak, studentkinja engleskog i ruskog jezika iz Zvornika, Republika Srpska, osvojila je drugo mesto opisom centra Novog Sada i tako dobila propusnice za sve sadržaje na „Spensu“. Treću nagradu osvojio je Konstantin Filipović student istorije i engleskog jezika iz Sombora kratkim opisom Dunavskog parka, za koji je nagradu obezbedio SKC – propusnicu za sve komercijalne događaje u narednih godinu dana.

Nagrađeni studenti su dobili i besplatnu članarinu Gradske biblioteke u naredniih godinu dana. Takođe, studenti Matija Šeremet i Jana Tomić, dobili su kurs kreativnog pisanja u Agenciji za odnose s javnošću.

Nagrade su im uručili Zoran Martinović, direktor Studentskog centra i članovi žirija Obrad Škrbić, (SKCNS), Tanja Đapić (Spens) i Aleksandra Rokvić (Gradska biblioteka).

- Danas smo dodelili nagrade studentima koji su po oceni žirija napisali najbolje radove na konkursu - obratio se Martinović. - Svetski dan pismenosti dobar je povod da svaki student koji želi, napiše svoju impresiju o delu, ili delovima Novog Sada koje najviše voli. Naš grad je velikog i otvorenog srca, grad velikih mogućnosti u kom će studenti stiču akademsko obrazovanje, ostvaruju važne kontakte i upoznaju prijatelje za ceo život. Novi Sad je grad u kom će mnogi po završtku studija nastaviti da žive, započnu karijeru i zasnuju porodicu. Novi Sad je grad koji će odrediti njihovu budućnost.

Konkurs Srce mog grada prvi put je raspisan ove godine povodom 8. septembra, Međunarodnog dana pismenosti za kratku, lirsku prozu na temu omiljenog dela Novog Sada u saradnji sa Gradskom bibliotekom, Studentskim kulturnim centrom i „Spens- om“ a pravo učešća imali su studenti koji žive u studentskim domovima.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)