ISKREN OSMEH MALIŠANA NEMA CENU: Dom porodice Petroman iz Bele Crkve adaptiran na inicijativu učiteljice Jasmine Turturea

J. J. BALjAK

01. 11. 2022. u 10:06

KADA sam videla da je moj đak na trenutak izgubio sjaj u očima i da je počeo da popušta u školi, shvatila sam da nešto nije u redu.

ИСКРЕН ОСМЕХ МАЛИШАНА НЕМА ЦЕНУ: Дом породице Петроман из Беле Цркве адаптиран на иницијативу учитељице Јасмине Туртуреа

Foto Fondacija Humana srca

Saznala sam da je uzrok takvog njegovog ponašanja i narušeno zdravlje njegovog oca, što me je jako ganulo. Rešila sam da im pomognem. Stupila sam u kontakt sa fondacijom "Humana srca", koja im je za kratko vreme renovirala kuću i obezbedila sve što je potrebno da nastave normalan život. Sada, kada vidim njegov iskren osmeh, moje srce je puno.

Ovo nam je u jednom dahu ispričala Jasmina Turturea, učiteljica OŠ "Dositej Obradović" iz Bele Crkve, koja je pre mesec dana pokrenula akciju za pomoć četvoročlanoj porodici Petroman iz te južnobanatske varošice. Na tome su joj Nenad, Tatjana i njihovi desetogodišnji sin i osmogodišnja ćerka neizmerno zahvalni.

U ovu akciju bili su uključeni svi - od lokalne samouprave i lokalnih preduzetnika do Fondacije "Humana srca" iz Beograda, koja je obezbedila tri miliona dinara za kompletnu adaptaciju i opremanje njihovog trošnog dvorišnog stana u staroj švapskoj kući.

- Kuća je zaista bila u lošem stanju. Krov je propao i prokišnjavao, sve instalacije su bile stare i nebezbedne, kupatilo improvizovano u sklopu kuhinje. Sve to smo zamenili i adaptirali za samo 20 dana - kaže, za "Novosti", Danijela Vasilijević, osnivač i upravitelj Fondacije "Humana srca".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)