DVA ZANIMLJIVE IZLOŽBE U PARAĆINU: Nastić u Kulturnom centru, u Muzeju „Ratna slika Srbije“

Зорана Рашић
Zorana Rašić

21. 10. 2022. u 18:09

JOŠ DVADESETAK dana ljubitelji slikarstva i istorije u Paraćinu imaju vremena da pogledaju dve atraktivne izložbe koje su za njih priredili Kulturni centar i Zavičajni muzej.

ДВА ЗАНИМЉИВЕ ИЗЛОЖБЕ У ПАРАЋИНУ: Настић у Културном центру, у Музеју „Ратна слика Србије“

Foto: KC "Paraćin"

Beogradski umetnik Nenad Nastić, koji je diplomirao zidno slikarstvo i član je dva likovna udruženja, ULUS-a i ULUPUDS-a, gostuje sa svojim radovima u galeriji Kulturnog centra. Postavka se može pogledati do 9. novembra.

Foto: Z. Rašić

Zavičajni muzej

U isto vreme, na spratu tamošnjeg Zavičajnog muzeja, posetiocima je do 13. novembra dostupna izuzetno sadržajna izložba  - "Ratna slika Srbije u Drugom svetskom ratu 1941-1945".  Postavka je otvorena povodom Dana oslobođenja paraćinske opštine u tom ratu, a zajednički su je priredili Istorijski arhiv Požarevac, Vojni arhiv Ministarstva odbrane, Vojni muzej, Narodni muzej Požarevac i paraćinski Zavičajni muzej.

Uz obimnu arhivsku građu i 240 dokumenata i fotografija, prikazano je i autentično naoružanje iz tog perioda iz zbirke požarevačkog Narodnog muzeja, koja je dopunjena zbirkom Muzeja grada domaćina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana