ZA TERENSKI RAD: Novi sanitet za Dom zdravlja u Somboru

J. L.

20. 10. 2022. u 15:30

DOM zdravlja “Dr Đorđe Lazić” u Somboru dobilo je novo sanitetsko vozilo. Vozilo je namenjeno pre svega terenskom radu odnosno za rad u naseljenim mestima na području grada i u velikoj meri olakšaće kako rad zdravstvenim radnicima, tako i obavljanje osnovnih zdravstvenih pregleda stanovnicima van Sombora.

ЗА ТЕРЕНСКИ РАД: Нови санитет за Дом здравља у Сомбору

foto: Grad Sombor

- Sa Gradom smo zajedno pravili programe za poboljšanje naših usluga, odnosno da mi možemo svim našim građanima, ne samo u gradu Somboru nego i u okolnim mestima da pružimo kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. U tom smeru napravili smo  program “Biti zdrav i na selu i u gradu”, gde smo tražili jedno sanitetsko vozilo koje je predviđeno da omogući pružanje nekih naprednijih zdravstvenih usluga u seoskim ambijentima tipa, laboratorijska obrada pacijenta, EKG pregled i specijalista po potrebi - objašnjava Emeše Uri, direktorka Doma zdravlja.

Poboljšanje zdravstvene usluge na teritoriji i Grada i naseljenih mesta, jedan je od najvažnijih zadataka Gradske uprave.

- Izuzetno mi je drago što smo u budžetu za ovu godinu opredelili sredstva za kupovinu sanitetskog vozila sa kompletnom opremom. U narednom periodu krenućemo i sa sanacijom ambulanti u naseljenim mestima. Za ovu godinu predviđeni su Riđica, Kljajićevo, Bezdan i Doroslovo i svakako da ćemo sa ovom praksom nastaviti i dogodine - dodaje gradonačelnik Antonio Ratković.

Vrednost vozila je 5 miliona dinara, dok je oprema za to vozilo iznosila oko 1,7 miliona dinara koliko je plaćena i oprema za seoske ambulante.

BONUS VIDEO - VAR REAGOVAO U HUMSKOJ: Da li je lopta prešla gol liniju?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)