SVE BOLJE OD DUŽEG PUTA: Na zatvaranje ceste u Vrbasu odgovoreno peticijom građana

Z. Rajić

19. 10. 2022. u 09:11

NEZADOVOLjSTVO građana zatvaranjem ceste Vrbas - Kucura - Savino Selo zbog izgradnje brze pruge od Novog Sada do graničnog prelaza Kelebija prema Mađarskoj, uobličeno je u peticiju "Za slobodan prolaz do škole, posla, bolnice...", za koju je dosad prikupljeno oko 300 potpisa.

СВЕ БОЉЕ ОД ДУЖЕГ ПУТА: На затварање цесте у Врбасу одговорено петицијом грађана

Izgradnja pruge odvojila Kucuru od Vrbasa, Foto EVP

Njome se zahteva da se na ovoj relaciji iznađe "tehnički i ekonomski prihvatljivo rešenje, izgradnjom privremenog prolaza za putnička vozila i bicikliste".

- Hiljade ljudi su od 4. oktobra, kad je presečen ovaj put, usmerene na 30 kilometara dužu obilaznicu preko Kule. Svakodnevni troškovi i vreme putovanja povećani su tri puta. Mnogi nemaju ni finasijskih ni fizičkih mogućnosti da koriste obilazni put - ukazao je Ratko Đurđevac, predsednik Ekološkog pokreta Vrbasa (EPV) pokretač peticije.

Prema rečima Nenada Stanisavljevića, pi-ar menadžera AD "Infrastruktura Železnice Srbije", drumski saobraćaj na ovom pravcu morao je da bude obustavljen kako bi se u Vrbasu izgradio podvožnjak za potrebe brze pruge. Preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da će trasa Vrbas - Kucura - Savino Selo, kao deo državnog puta drugog B reda, biti zatvorena za saobraćaj do 9. septembra 2023. godine!

- Neophodno je pronaći rešenje za kraći put, pa makar to bio i neki alternativni tucanik - smatra Goran Marković iz Vrbasa.

Ratko Đurđevac, Foto K. Š.

Njegova sugrađanka Dajana Ignjatović napominje da od Kucure do Vrbasa postoji poljski put koji bi se mogao urediti kao pristojna obilaznica. Žitelji Kucure ističu da do Vrbasa, koji je od njihovog sela udaljen svega osam kilometara, sada moraju, preko Kule, da prevaljuju 30 kilometara, što smatraju nepotrebnim maltretiranjem.

DALEKO JE LEKAR

STARIJIM ljudima otežan je odlazak kod specijalista u Vrbas, kao i deci, jer u Kucuri nema pedijatra. U slučaju da u selu izbije požar, bila bi pričinjena ogromna šteta dok vatrogasci ne bi stigli obilaznim putem - opominje Ratko Krajinović iz Kucure.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati