SRBIJA JE IPAK OPSTALA: Obeležen Dan oslobođenja Vranjske Banje u Velikom ratu

Дејан Ристић
Dejan Ristić

03. 10. 2022. u 19:48

Dan oslobođenja Vranjske Banje u Prvom svetskom ratu svečano je obeležen polaganjem venaca i cveća na Spomen ploču palim borcima od 1912. do 1918. godine.

СРБИЈА ЈЕ ИПАК ОПСТАЛА: Обележен Дан ослобођења Врањске Бање у Великом рату

D. Ristić

O oslobođenju Vranjske Banje u velikom ratu govorio je predsednik gradske opštine Vranjska Banja, Dragan Sentić. 

- Naši preci su se borili za slobodu nesebično, plativši je životima. A mi imamo obavezu da pamtimo njihove herojske podvige, da čuvamo slobodu i ne dozvolimo da ona bude ugrožena. Jer jedino je život u slobodi  vredan življenja - rekao je Sentić.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković rekao je da je naša zemlja bila  večito razapeta između interesa velikih sila. 

- Cena koju je Srbija platila za pobedu u Prvom svetskom ratu bila je previsoka. Međutim, uprkos poražavajućoj statistici, srpska država i srpski narod su opstali. Generacije potomaka slavnih solunskih ratnika do današnjih dana pamte njihove herojske podvige i sa zahvalnošću ih pominju - rekao je Milenković. 

- Dragi Banjčani, naša je obaveza da radimo marljivo i odgovorno, da sebi i potomstvu obezbedimo slobodno nebo. Da se uvek zalažemo za dijalog, za unapređenje ne samo međuetničkih, već i međudržavnih odnosa, kao i za politiku mira, tolerancije i razvoja našeg društva. Uz duboki naklon svim žrtvama, još jednom vam čestitam Dan oslobođenja u Prvom svetskom ratu - istakao je gradonačelnik Milenković.  

Vence i cveće na Spomen ploču položili su gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, predsednik Gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić sa saradnicima, načelnik Pčinjskog upravnog okruga Srećko Pejković, predstavnici Vojske Srbije, obrazovnih ustanova i udruženja građana.

U programu su nastupili učenici OŠ “Predrag Devedžić” iz Vranjske Banje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!