SEĆANJE NA HRABROST I ŽRTVE PREDAKA: Vranjska Banja slavi 78. godišnjicu slobode

D. RISTIĆ

06. 09. 2022. u 14:56

Polaganjem venaca i cveća na Spomenik palim borcima u Vranjskoj Banji, obeležena je 78. godišnjica od oslobođenja ovog mesta u Drugom svetskom ratu.

СЕЋАЊЕ НА ХРАБРОСТ И ЖРТВЕ ПРЕДАКА: Врањска Бања слави 78. годишњицу слободе

D. Ristić

Gradonačelnik Vranja, dr Slobodan Milenković istakao je da se na današnji dan sa posebnim pijetetom i ponosom sećamo naših predaka, njihove žrtve i hrabrosti.

- Njihova nepokolebljivost i odlučnost primer su najviših patriotskih vrednosti. Naš je zadatak danas da hrabro koračamo napred, da gradimo i razvijamo svoju zemlju u miru i slobodi, kao što smo to radili i svih 78 godina u slobodi - rekao je Milenković. 

O ovom značajnom istorijskom datumu govorio je i Dragan Sentić, predsednik gradske opštine Vranjska Banja i naglasio da su mir i sloboda neprocenjive vrednosti koje ne smeju biti ugrožene. U slobodi možemo planirati i graditi budućnost, svesni dgovornosti koju imamo prema našim potomcima”, istakao je Sentić. 

Vence i cveće na Spomenik palim borcima položili su gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković, predsednik GO Vranjska Banja Dragan Sentić sa saradnicima, delegacija 4. Brigade Kopnene vojske Srbije i Ministarstva odbrane RS, predstavnici SUBNOR-a i predstavnici OŠ ,,Predrag Devedžić” Vranjska Banja, čiji su učenici učestvovali u prigodnom programu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

HEMOTERAPIJE DOŠLE NA NAPLATU Deki o odluci da potraži posao iza kamera