SIGURAN DOTOK I U SELIMA: Boljevac unapređuje vodosnabdevanje uz podršku Evropske unije

S. M. J.

19. 09. 2022. u 06:47

U PODGORCU kod Boljevca počeli su radovi na vodovodnoj mreži koja će za oko 1.500 meštana obezbediti stabilno vodosnabdevanje.

СИГУРАН ДОТОК И У СЕЛИМА: Бољевац унапређује водоснабдевање уз подршку Европске уније

Foto: Opština Boljevac

Projekat koji podrazumeva izgradnju 2,2 kilometra sekundarne vodovodne mreže, finansira Evropska unija preko programa "EU PRO plus", koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, sa skoro 180.000 evra i Opština Boljevac koja ulaže 86.000 evra.

- Radovi na izgradnji vodovodne mreže u Podgorcu, najvećem selu u našoj opštini, od velikog su značaja jer će stanovnici dobiti novi sistem vodosnabdevanja. Mi kontinuirano ulažemo u vodosnabdevanje u opštini, rekonstruisan je glavni cevovod, a posebna pažnja je usmerena na sela u opštini kako bi se obezbedili jednaki uslovi života za sve stanovnike - kaže Nebojša Marjanović, predsednik opštine Boljevac.

Radi se u delu sela u kojem se nalaze i osnovna škola i mesna zajednica, a rok za završetak radova koje izvodi firma "Obradović - inženjering d.o.o." iz Kuršumlije je 90 dana.

- Tokom projekta posebna pažnja će biti usmerena na organizovanje radionica i okruglih stolova na temu očuvanja prirodnih resursa, zelene energije iz obnovljivih izvora, upravljanja otpadom i energetske efikasnosti kako bi se svi lokalni akteri aktivno uključili u unapređenje životne sredine kako u selu Podgorac tako i u celoj opštini - navode u "EU PRO plus".

Sekundarna kanalizaciona mreža

U BOLjEVCU je uz pomoć Evropske unije izgrađena i primarna i sekundarna kanalizaciona mreža na desnoj obali reke Arnaute što je, navode nadležni, poboljšalo kvalitet života lokalnog stanovništva kroz unapređenje higijenskih uslova u ovom delu opštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)