PODSEĆANJE NA STRADALE JUNAKE: Dan Srpskog jedinstva obeležen u Paraćinu (foto)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

15. 09. 2022. u 16:27

DANAS je u Paraćinu svečanim defileom kroz centar grada i polaganjem venaca na Spomenik Pobedniku, uz prigodan program, obeležen državni praznik – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

ПОДСЕЋАЊЕ НА СТРАДАЛЕ ЈУНАКЕ: Дан Српског јединства обележен  у Параћину (фото)

Foto: Z. Rašić

Prethodno je u Hramu Svete Trojice molitvu za stradale održalo tamošnje sveštenstvo u prisustvu brojnih građana, predstavnika lokalne samouprave, javnih ustanova, boračkih i drugih organizacija.

Nakon intoniranja himne i prigodnog programa, vence na spomenik u centru grada položili su predstavnici opštine, policijske stanice, Vojske Srbije, Dobrovoljnog vatrogasnog društva, više boračkih organizacija i delegacija „Kola srpskih sestara“ pri Hramu Svete Trojice.

Foto: Z. Rašić

U obraćanju prisutnima predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević rekao je da su se ispod barjaka Srbi vekovima okupljali, bili jedinstveni i sačuvali svoj nacionalni identitet, te da u nastupajućim teškim vremenima moramo da budemo jedinstveni i složni.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Paraćinu se obeležava već treći put, odnosno od ustanovljenja ovog praznika 2020. godine, a danas je ujedno obeležena i 104. godišnjica proboja Solunskog fronta.

Foto: Z. Rašić

Foto: Z. Rašić

Foto: Z. Rašić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)