SPEKTAKL ZA LJUBITELJE UMILNOG ZVUKA: Večeras počinje jubilarni "Tamburica fest"

S. B.

18. 08. 2022. u 14:04

PREMIJEROM dugometražnog dokumentarnog filma, „Zaustavite Dunav i skazaljke stare“, večeras u 20.30 časova na Trgu slobode u Novom Sadu, počeće jubilarni, 15 po redu „Tamburica fest“, koji će do nedelje, 21. avgusta, pored tradicionalnog takmičenja orkestara obeležiti novi, spektakularan program u slavljeničkom duhu.

СПЕКТАКЛ ЗА ЉУБИТЕЉЕ УМИЛНОГ ЗВУКА: Вечерас почиње јубиларни Тамбурица фест

N.Stojanović

PREMIJEROM dugometražnog dokumentarnog filma, „Zaustavite Dunav i skazaljke stare“, večeras u 20.30 časova na Trgu slobode u Novom Sadu, počeće jubilarni, 15 po redu „Tamburica fest“, koji će do nedelje, 21. avgusta, pored tradicionalnog takmičenja orkestara obeležiti novi, spektakularan program u slavljeničkom duhu. Projekciji filma posvećenog festivalu, prethodiće „Tamburaška promenada“, u okviru koje će orkestri obilaziti kulturno istorijske znamenitosti grada, spomenike Janiki Balažu, Miroslavu Antiću, Đuri Jakšiću... a uvodni dan obeležiće i „Tamburaško kafansko veče“ nastupom orkestara u 30 lokala i reszorana.

Sutra je na programu „Tamburaška mondovizija“, na kojoj će se takmičiti 15 volaklnih solista iz 15 zemalja za najbolju autorsku pesmu, zatim će nastupti simfonijski orkestar „Johan Štraus“ iz Linca… a sve će pratiti „Revija mladih taburaša“ i „Tamburaško kafansko veče“.

- Takmičenje tamuraških sastava, što je supstanca festivala, biće održano trećeg dana, u subotu, kada će se dodeliti i nagrade, a završne večeri, u nedelju, na programu je spektaklularni koncert „Tamburaške filharmonije“ sa više od 200 muzičara i izvođača na sceni. Oni će se predstaviti kompozicijama našeg Konjovića, Ravela, Karla Orfa … i po prvi put u istoriji prirediti sasvim novi doživljaj tamburaške muzike- kaže Danilo Ninković, muzički urednik festivala i ističe da je sve četiri večeri ulaz slobodan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene