SKORO 200 POPISIVAČA U ZRENJANINU: Na obuci trenutno 246 lica

B.G.

12. 08. 2022. u 10:17

POVODOM predstojećeg popisa stanovništva, domaćinstava i stanova, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura održao je sastanak sa načelnikom područnog Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u Zrenjaninu Draganom Kuzmićem i načelnikom Gradske uprave Zrenjanin Milošem Korolijom, na kojem su utvrđene smernice pripremama za sprovođenje obimnog posla popisa koji će početi 1. oktobra.

СКОРО 200 ПОПИСИВАЧА У ЗРЕЊАНИНУ: На обуци тренутно 246 лица

Foto: Grad Zrenjanin

- Izabrali smo instruktore, koji će pratiti rad popisivača, mlađih ljudi koji dobro komuniciraju i koji će ići od kuće do kuće - naglasio je Dragan Kuzmić, navodeći da je novina popisa to što će popisivači podatke prikupljati koristeći laptopove, za razliku od svih dosadašnjih kada su ogromne količine papira dopremane u opštine i gradove i da je za područje grada  Zrenjanina, trenutno na obuci 246 lica, od kojih će biti izabrano 196 aktivnih popisivača.

Foto: Grad Zrenjanin

Trenutno, u toku je izbor popisivača i pravljenje rang-lista kandidata koji se pozivaju na testiranje, koje će biti realizovano kako bi se uvidelo da li dovoljno poznaju rad na računarima i informatičku terminologiju. 



 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega