OSVEŽENJE U STAROPLANNSKOJ VODI: Zavojsko jezero na Staroj planini privuklo kupače (FOTO)

V.Ć.

19. 07. 2022. u 17:34

POJEDINI hrabri Piroćanci su proteklih dana spas od letnjih vrućina potražili u vodama Zavojskog jezera na Staroj planini.

ОСВЕЖЕЊЕ У СТАРОПЛАННСКОЈ ВОДИ: Завојско језеро на Старој планини привукло купаче (ФОТО)

V.Ć.

Kupača je bilo oko brane, zatim u mestu koje izletnici nazivaju Buljarice, prema Maloj i Velikoj Lukanji, ali i umestu Ćućevica iznad nekadašnje crkve koja je sada na dnu jezera.

Voda je besprekorsno čista, prohladna, ali se u nju ulazi na vlastitu odovornost pošto nema uređenih plaža ni spasilaca. Osim toga, obala je veoma strma, što je izuzetna opasnost za slabe plivače. Akumulacija iz koje se proizvodi struja u HE Pirot, postoji tridesetak godina, kada je na maksimumu dubina kjezera je oko 90 metara, a dužina 16 kilometara.

V.Ć.

Za početak avgusta, najavljeno je otvaranje gradskog kupališta u Pirotu na kome se radovi privode kraju, ali ih ometaju vremenske prilike, odnosno vreline. Tada će Piroćanci imati zaista jedno od najvećih kupališta u Srbiji sa svim pratećim sadržajima.

U međuvremenu na raspolaganju su im planinske reke, već pomenuto jezero i zatvoreni bazen u gradu, kao i bazeni u Zvonačkoj banji i okolnim mestima: Dimitrovgrad, Bela Palanka i Baušnica.

BONUS VIDEO: 

BOGOSAV ŽIVKOVIĆ: Svetska slava počela je od zmije sa sluzavim tragom i brkatim čovekom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!