ZBOG MIGRANATA U STRAHU I DANJU I NOĆU: Protest u subotičkom naselju Makova sedmica

J. LEMAJIĆ

13. 07. 2022. u 07:52

MEŠTANI Makove sedmice u Subotici, gde je nedavno izbio incident među migrantima sa smrtnim ishodom, i dalje tvrde da se ne osećaju bezbedno.

ЗБОГ МИГРАНАТА У СТРАХУ И ДАЊУ И НОЋУ: Протест у суботичком насељу Макова седмица

Foto: J. L.

Juče su se okupili u centru naselja u pokušaju da još jednom skrenu pažnju nadležnima da posle oružanog sukoba migranata konstantno žive u strahu.

Kako ističu žitelji ovog naselja, i pored opsežne akcije policije, šuma Hrastovača na samoj srpsko-mađarskoj granici, ponovo vrvi od migranata i taksista koji ih do nje dovoze. Zato se sa prvim mrakom kapije zaključavaju, a ulice ostaju puste.

- Tužno je kod nas ovih dana. Ljudima se strah uvukao u kosti. Rano ujutru ovde žive duše nema, a već sa prvim mrakom sve zaključava. Najtužnije je kada stigne autobus pa muževi i očevi izlaze da sačekaju žene i decu, to nikada nije bilo tako. Nekada smo živeli mirno, a sada o tim vremenima sanjamo - navodi jedan od stavnika Makove sedmice. - Nekada se društvo okupljalo na igralištu, tu smo pričali, šalili se do kasno u noć, niko nas nije dirao. Od kada su došli migranti, a naročito od pre nedelju dana, omladine na ulicama nema. Roditelji nas voze do grada, pa se tamo družimo, ali park u našem mestu, mestu gde smo odrasli, postao nam je nedostupan.

APEL TAKSISTIMA

ŠOROLOV je apelovao na taksiste da ne prevoze migrante.

- Razumem da od toga imaju finansijsku korist, ali na taj način čine medveđu uslugu MUP-u i vlasti. Molim ih da to više ne rade - zaključio je Šorolov.

Okupljene na protestu je obišao Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog okruga, koji je građanima poručio da razume njihovu zabrinutost, te ih pozvao da ne donose nikakve jednostrane odluke koje ih mogu dovesti u opasnost, već da imaju poverenja u organe reda.

- U šumi više nema ilegalnih migrantskih kampova koje su sami pravili. Oni se sada kreću u manjim grupama, najviše po gradu, a kada ih grupišemo, transportuju se u prvi prihvatni centar u kom još ima raspoloživih kapaciteta - tvrdi Šoralov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!