ZARAŽENA 43 GRAĐANINA: Presek epidemiološke situacije u Pirotskom okrugu za sedam dana - u Dimitrovgradu nagli porast

V.Ć.

12. 07. 2022. u 14:10

U PROTEKLIH sedam dana na području Pirotskog okruga kovid je potvrđen kod 43 osobe, a testirano je ukupno 519 sumnjivih slučajeva. U odnosu na prethodnu nedelju, kada je infekcija potvrđena kod 34 građanina, beleži se porast, a procenat pozitivnosti je 8,3 odsto.

ЗАРАЖЕНА 43 ГРАЂАНИНА: Пресек епидемиолошке ситуације у Пиротском округу за седам дана - у Димитровграду нагли пораст

Foto: V. Ćirić

Prema podacima pirotskog ZZJZ, u ovom gradu inficirano je 17, Beloj Palanci tri osobe, u Babušnici nema zaraženih, ali su u Dimitrovgradu bila 23 slučaja kovid infekcije, zbog čega je u ovom mestu epidemiološka situacija okarakterisana kao nesigurna.

Od početka godine, na području okruga registrovana su 8.694 slučaja infekcije, ali i 64 preminule osobe.

Kumulativne stope potvrđenih slučajeva zaražavanja u Pirotu, Beloj Palanci i Babušnici su u blagom porastu, dok je u Dimitrovgradu registrovan nagli porast zaražavanja. U pirotskoj Opštoj bolnici nema pacijenata koji su usled infekcije na lečenju - kažu u Centru za kontrolu i prevenciju bolesti pirotskog ZZJZ.

BONUS VIDEO: 

BOGOSAV ŽIVKOVIĆ: Svetska slava počela je od zmije sa sluzavim tragom i brkatim čovekom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu