POTOMCI LARE I LUKE PREDSTAVLJENI JAVNOSTI: Tigrići atrakcija za posetioce jagodinskog Zoo vrta (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

18. 06. 2022. u 18:01

MUŽJAK i ženka bengalskog tigra, druga generacija iz porodice mačaka koja se razmnožava u jagodinskom Zoološkom vrtu „Tigar“, i danas su bili atrakcija ne samo za mališane, već i za odrasle.

ПОТОМЦИ ЛАРЕ И ЛУКЕ ПРЕДСТАВЉЕНИ ЈАВНОСТИ: Тигрићи атракција за посетиоце јагодинског Зоо врта (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Svi su nestrpljivo čekali da se fotografišu sa njima, a pred ulazom je bio poveći red za kupovinu karata. Tigrići, koji su prošlog vikenda prvi put predstavljeni posetiocima zoo-vrta, potomci su mame Lare i tate Luke, a na svet su došli na Veliki petak.

- Organizovano fotografisanje sa tigrićima svakako je značajno unapredilo posećenost jagodinskom zoološkom vrtu, ali, pošto je Jagodina veoma atraktivna turistička destinacija, posećenost je dobra tokom cele godine. Danas je otvorena i letnja sezona u Akva parku, što doprinosi još većoj posećenosti – ocenila je direktorka Zoološkog vrta „Tigar“ u Jagodini Ivana Ristić.

Ona je dodala da tigrići još nisu dobili imena, a posetioci i dalje popunjavaju anketu s predlozima imena. Prema njenom mišljenju, možda bi najbolje bilo da se nazovu Saj i Nataša, kako su se zvali tigrovi iz prvog legla, nastalog u jagodinskom zoo-vrtu.

Organizovano fotografisanje predviđeno je i za sutra od 12 do 13 časova,

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!