NOVČANE NAGRADE ZA 51 USPEŠNOG UČENIKA Palma: Pamet je budućnost Srbije

Novosti online

15. 06. 2022. u 13:10

U Skupštini grada Jagodine organizovan je prijem za najuspešnije jagodinske učenike sa međunarodnih i republičkih takmičenja. Za njih, ukupno 51 đaka, grad je obezbedio i značajne novčane nagrade.

НОВЧАНЕ НАГРАДЕ ЗА 51 УСПЕШНОГ УЧЕНИКА Палма: Памет је будућност Србије

Foto: Novosti

Pozdravljajući nagrađene učenike, njihove roditelje, nastavnike i profesore, predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma je poručio da se i grad i on lično zalažu za prirodnu pamet.

- Skupština grada je donela odluku da se od ove godine nagrađuju svi oni đaci koji postižu visoke rezultate na međunarodnim i republičkim takmičenjima. Ovaj grad se zalaže za prirodnu pamet, i da ta prirodna pamet ostane u Srbiji i da tu rade i stvaraju, jer Srbija ima sve uslove za školovanje đaka, kao i da nam prirodna pamet ne odlazi u druge države. Nagrađeni učenici su na takmičenjima predstavljali svoj grad i školu,  zahvaljući njima čulo se za Jagodinu. Jagodina zbog svih njih ima dobru budućnost. Oni su ponos svih nas koji vodimo grad, za sve odbornike i stranke, jer kada je nešto bitno,  mi odluke donosimo jednoglasno -  naglasio je Marković. 

Marković je podsetio da se grad Jagodina razlikuje od drugih gradova i po tome što su jagodinski đaci godinama do korone besplatno letovali u Crnoj Gori i u Grčkoj. On je najavio da će od naredne godine svi jagodinski đaci iz završnih razreda osnovnih i srednjih škola letovati u Grčkoj. Napomenuo je da su u Jagodini sve škole renovirane, da je nekoliko njih novosagrađeno. Marković je podsetio i da je grad Jagodina prvi grad van Beograda koji je imao svoje klizalište, i da je jedini grad u Srbiji koji ima skijalište sa veštačkim snegom.

- Uskoro se završavaju i teniski tereni, a u oktobru će biti puštena u rad tri zatvorena bazena koja mogu da se mere sa svetskim standardima. Izgradnju ovih bazena ne finansiraju ni grad ni država, već privatna firma. Uz to da dodamo i akva-park, a sve su  to sadržaji u kojima jagodinski đaci mogu da uživaju po više nego povoljnim cenama – kazao je Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodine.

Marković je pozvao nagrađene učenike da nastave dalje sa postizanjem visokih rezultata, pozvao i druge da se ugledaju na njih i zaključio da ne postoji grad u Srbiji poput Jagodine, sa toliko uspešnih đaka u odnosu na broj stanovnika.

Učenici su za rezultate na međunarodnim i republičkim takmičenjima od Skupštine grada Jagodine nagrađeni novčanim nagradama u rasponu od 50.000 do 15.000 dinara.

BONUS VIDEO: VAŽAN DAN ZA SRBIJU: Predsednik Vučić na otvaranju sektora B5 obilaznice oko Beograda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)