NOVO DVORIŠTE ZA "SUNCE VRŠCA": Grad i donatori pomogli opremanje sportskog poligona

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

09. 06. 2022. u 16:59

UDRUŽENjE roditelja dece i odraslih sa invaliditetom „Sunce Vršca“, opremilo je igralište za odvijanje sportskih radionica za svoje članove, zahvaljujući podršci lokalne samouprave, Sportskog saveza Vršca i donatora.

НОВО ДВОРИШТЕ ЗА СУНЦЕ ВРШЦА: Град и донатори помогли опремање спортског полигона

Grad Vršac

Grad Vršac je u saradnji sa Sportskim savezom donirao sportske rekvizite, lopte, trake za vežbanje i pilates lopte, kako bi mališani sa posebnim potrebama od sada mogli da, uz brojne druge radionice koje se za njih organizuju, učestvuju i u rekreativnim radionicama na otvorenom.

-Na ovaj način pokazali smo da postoji model po kom i lokalna samouprava može sve generacije i sve grupacije da uključi u aktivno bavljenje sportom – rekao je na otvaranju Marko Rašić, član Gradskog veća za sport i omladinu.

Firma iz Beograda, koja je udruženju ranije donirala instrumente, sada im je za potrebe igrališta donirala i sportski poligon, što je dodatno upotpunilo dvorište Mesne zajednice „Drugi oktobar“, koje sada predstavlja jedino mesto gde ova grupa dece i njihovi roditelji mogu kvalitetno da provode vreme.

Grad Vršac

Marijeta Banda

-Za naše mališane, koji su sada kao jedna porodica, dolaskom lepog vremena ovakvo jedno dvorište, opremljeno shodno njihovim potrebama, značiće da uvek imaju mesto za rad, druženje i odmor. I nama, kao njihovim roditeljima ovo mnogo znači. To je mesto i za naš predah, druženje i razmenu iskustava – kaže Marijeta Banda, predsednica udruženja „Sunce Vršca“.

Ovo udruženje jedno je od najmlađih u gradu, a za godinu dana postojanja već se istaklo velikim brojem radnih i humanitarnih akcija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!