UNAPREĐENJE ZAPOŠLJIVOSTI: Edukacija i dvomesečna radna praksa za mlade do 30 godina

Z. GLIGORIJEVIĆ

26. 05. 2022. u 11:21

Projekat unapređenje zapošljivosti mladih kroz radne prakse Nacionalne službe za zapošljavanje namenjen je nezaposlenima do 30 godina starosti, sa srednjim, višim i visokim obrazovanjem, ali bez radnog iskustva.

УНАПРЕЂЕЊЕ ЗАПОШЉИВОСТИ: Едукација и двомесечна радна пракса за младе до 30 година

Foto:Z.Gligorijević

Kako saznajemo u jagodinskoj filijali NSZ, u kojoj na evidenciji postoji oko 4 hiljade mladih do 30 godina starosti, svi zainteresovani za ovu dvomesečnu radnu praksu mogu da se prijave do 31. maja preko posebne onlajn platforme „Biram uspeh“.

Mladi će najpre proći edukaciju, koja se sastoji od onlajn obuka za digitalnu pismenost, upravljanje vremenom, veštinu komuniciranja i pisanja sivija, a oni koje poslodavci budu izabrali, dobiće priliku da steknu radno iskustvo, odnosno dvomesečnu radnu praksu.

Zainteresovani poslodavci takođe mogu da se prijave putem iste platforme do 31. avghusta. Oni bi trebalo da obezbede mentora, koji će obučavati mlade i novčanu naknadu od 20 hiljada dinara.

Nacionalna služba za zapošljavanje program sprovodi u saradnji sa UNICEF-om i Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna