SAKUPILI 20 KESA SMEĆA: Novosađani u akciji čišćenja "Za Almaški kraj"

Lj. P.

28. 04. 2022. u 10:22

U AKCIJI čišćenja „Za Almaški kraj“, koju je organizovao EU info point zajedno sa Udruženjem građana „Almašani“, Novosadskim volonterskim servisom i JKP „Čistoća“, u ovom delu Novog Sada sakupljeno je oko 20 kesa smeća.

САКУПИЛИ 20 КЕСА СМЕЋА: Новосађани у акцији чишћења За Алмашки крај

EU info point

- Almaški kraj je jedinstveni deo Novog Sada, u kojem je očuvana tradicija starog grada i koji svedoči o izgledu nekadašnjeg Novog Sada i životu njegovih stanovnika – rekla je Duška latas, EU info point. - Iz poštovanja prema našem kulturnom nasleđu, a iz želje da budućim pokolenjima ostavimo lep i čist grad, okupili smo se da pokažemo da zajedno možemo mnogo.

Akciji su se priključili i učenici OŠ „Ivan Gundulić“ koji su na taj način učili da je ekologija i pravilno odlaganje otpada važno za sve stanovnike planete, kao i da se ljubav prema svom gradu i domovini ogleda i u brizi o njihovoj čistoći i prirodi koja nas okružuje. Pored toga, članova Udruženja Almašani, ispričali su im zanimljivost9i vezane za ovaj kraj.

Osim po svom izgledu, Almaški kraj poznat je i po velikom broju intelektualaca i zaslužnih građana kao što su porodica Hadži, Laza Kostić, Đura Daničić, Jovan Jovanović Zmaj i drugi. Po ovim znamenitim ličnostima nazvane su mnoge ulice u ovom delu grada.

Ovo je druga akcija čiššćenja koju EU info point organizuje sa partnerima. Prošlog meseca je očišćena plaža Oficirac i okolina, a u planu je da se akcije nastave svakog meseca u drugom delu Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)