PLANETA FILMA PITERA BOGDANOVIĆA Izložba u vrnjačkoj biblioteci posvećena čuvenom reditelju

G. ĆIROVIĆ

15. 04. 2022. u 11:21

USKLOPU Kuće scenarija Narodne biblioteke „Dr Dušan Radić“ u Vrnjačkoj Banji otvorena je izložba posvećena poznatom filmskom stvaraocu i umetniku Piteru Bogdanoviću koju je priredio Srđan Čeperković.

ПЛАНЕТА ФИЛМА ПИТЕРА БОГДАНОВИЋА Изложба у врњачкој библиотеци посвећена чувеном редитељу

NB Dr Dušan Radić

Na izložbi pod nazivom „Planeta filma Pitera Bogdanovića“ posetioci će do 22. aprila biti u prilici da pogledaju plakate njegovih filmova rađenih za američku, japansku, italijansku, špansku, poljsku, češku i jugoslovensku publiku.

Osim toga, postavku čine i najvrednije knjige Pitera Bogdanovića - „Razgovori s Hičkokom“ i „Džon Ford“, kao i značajne publikacije koje svedoče o njegovom stvaralaštvu „Enciklopedija filmskih reditelja“ Tomislava Gavrića, „1001 film koji moraš da vidiš pre nego što umreš“ Stivena Džej Šnejdera, „52 idealna filmska vikenda“ Milutina Petrovića, kao i roman „Mesec od hartije“ Džoa Dejvida Brauna po kojem je Bogdanović snimio svoj kultni film.

NB Dr Dušan Radić

Izložba posvećena Piteru Bogdanoviću

Tu su i filmski časopis „Filaž“, broj 16-17, koji sadrži temat o Piteru Bogdanoviću, kao i Program Jugoslovenske kinoteke za februar ove godine koji je u znatnoj meri posvećen reditelju „Poslednje bioskopske predstave“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!