POŽAR LOKALIZOVAN: Zaustavljena vatrena stihija poviše varošice Ušće

G. ĆIROVIĆ

07. 04. 2022. u 13:23

NAKON gotovo jednodnevne borbe sa vatrenom stihijom, snažnim vetrom i veoma nepristupačnim terenom, vatrogasne ekipe uspele su da veliki šumski požar poviše rudarske varošice Ušće u Ibarskoj klisuri lokalizuju, što će omogućiti da on ubrzo bude i potpuno likvidiran.

ПОЖАР ЛОКАЛИЗОВАН: Заустављена ватрена стихија повише варошице Ушће

G.Šljivić

Za manje od 24 sata vatrena stihija je u zgarište pretvorila više od 20 hektara borove šume i niskog rastinja u atarima ušćanskih sela Kamenjani, Jabukovo Polje i Duboki Potok. Ovom prilikom nijedno ovdašnje domaćinstvo nije bilo ugroženo, osim što su pojedina privremeno ostala bez struje i signala za mobilnu telefoniju, a materijalna šteta, koja sasvim izvesno nije mala, biće precizno utvrđena kada požar bude potpuno ugašen i sprovedena istraga.

U akciji gašenja učestvuju sve raspoložive vatrogasne ekipe iz Kraljeva, Ušća, Kopaonika i Raške, potpomognute članovima DVD „Studenica“ među kojima su i monasi istoimenog srednjovekovnog manastira, i DVD „Kraljevo“, kao i ekipama „Srbijašuma“ i „Ibarskih rudnika“, ovdašnjim meštanima i pripadnicima kraljevačke Civilne zaštite.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)