VATRENA STIHIJA POD KONTROLOM Požar poviše varošice Ušće zahvatio više od 20 hektara šume

G. ĆIROVIĆ

07. 04. 2022. u 10:09

VELIKI šumski požar koji je u sredu po podne zahvatio više od 20 hektara borove šume i niskog rastinja u selima Kamenjani, Jabukovo Polje i Duboki Potok poviše varošice Ušće, pedesetak kilometara od Kraljeva, vatrogasci su uspeli da stave pod kontrolu, a očekuje se da u toku dana bude i lokalizovan.

ВАТРЕНА СТИХИЈА ПОД КОНТРОЛОМ Пожар повише варошице Ушће захватио више од 20 хектара шуме

G.Šljivić

Požar je, podsećamo, izbio pod još nerazjašnjenim okolnostima i potpomognut snažnim vetrom brzo se širio, ali nije ugrozio ovdašnja seoska domaćinstva, od kojih su pojedina ostala bez struje i signala za mobilnu telefoniju.

Sa najžešćim naletom vatrene stihije po nepristupačnom terenu borile su se vatrogasne ekipe iz Kraljeva, Ušća i Raške, kojima su u pomoć priskočili i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Studenica“, među kojima je bilo i monaha istoimenog srednjovekovnog manastira, ekipe „Srbijašuma“ i „Ibarskih rudnika“, kao i pripadnici kraljevačke Civilne zaštite.

Veći deo njih dežurao je i tokom protekle noći kako bi sprečili eventualno širenje požara, a u gašenju im od jutra pomaže i kiša koja pada u kraljevačkom kraju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)