SPOMEN NEVINIM ŽRTVAMA: U Kraljevu obeležen Dan civilnih invalida rata

G. ĆIROVIĆ

06. 04. 2022. u 12:03

POLAGANjEM venaca i cveća na humke rodoljuba na Groblju streljanih oktobra 1941., u Kraljevu je na prigodan način obeležen 6. april – Dan civilnih invalida rata.

СПОМЕН НЕВИНИМ ЖРТВАМА: У Краљеву обележен Дан цивилних инвалида рата

G.Šljivić

Ovom prilikom vence su položili predstavnici lokalne samouprave, vojske i policije, kao i delegacije Društva za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova „Jovo Kursula“ i drugih boračkih udruženja.

- Ne zaboravljamo nevine civilne žrtve nemilisrdnog fašističkog terora za vreme Drugog svetskog rata, kao ni žrtve NATO bombardovanja, ali i savezničkog bombardovanja 1944. godine. Ovaj dan obeležavaju brojna patriotska udruženja - rekao je Milan Matijević, predsednik Društva „Jovo Kursula“.

G.Šljivić

Polaganje venaca na humke streljanih Kraljevčana

Savez Udruženja civilnih invalida rata Srbije memorijalno obeležava 6. april u znak sećanja na dan kada su pale prve civilne žrtve prilikom nemačkog bombardovanja Beograda 1941. godine u neobjavljenom ratu, kao i u znak sećanja na civilne žrtve fašističkog terora širom zemlje, žrtve stradale u masovnom streljanju civila u Kraljevu, kao i na žrtve NATO agresije na SRJ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)